Luxe goederen, voertuigen en onroerend goed in beslag bij invallen inzake witwassen crimineel vermogen

De politie heeft in een onderzoek naar witwassen invallen verricht op tien locaties en onder meer luxe goederen en voertuigen in beslag genomen.

Agenten vielen dinsdagochtend binnen in panden in Den Haag, Leidschendam, Monster en Buggenum. De doorzoekingen hebben te maken met een onderzoek naar het witwassen van crimineel vermogen. De politie heeft beslag gelegd op onroerend goed, administratie, voertuigen en luxe goederen. De drie verdachten zijn een 30-jarige man uit Buggenum (Limburg), en vrouwen van 49 en 57 jaar uit Den Haag. De drie verdachten zitten op dit moment vast en zullen worden gehoord. Zij zitten in beperkingen, wat betekent dat ze alleen contact met hun advocaat mogen hebben. Het onderzoek is nog in volle gang.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door een samenwerkingsverband tussen het FinEC-team van de politie eenheid Den Haag, de districtsrecherche Den Haag West en het basisteam Scheveningen. Een FinEc-team is gespecialiseerd in financieel rechercheren en voert onderzoeken uit naar daders van witwassen en fraude. Financieel rechercheren is een beproefde methodiek voor het blootleggen van netwerken, het identificeren van daders, het vaststellen van feiten en omstandigheden en het verzamelen van bewijs in strafrechtelijke onderzoeken.