Maatregelen genomen na zwaargewonde bij aanslag met explosief en schietpartij Rotterdam

De Rotterdamse politie heeft maatregelen genomen na een beschieting en aanslag met een explosief waarbij een man zwaargewond is geraakt.

In de nacht van zaterdag op zondag kwam bij de meldkamer rond 2.20 uur melding binnen van een explosie in de omgeving van het Piet Paaltjensplein. Agenten zijn ter plaatse gegaan en er bleek sprake te zijn van een aanslag. Van buiten werd een explosief naar binnen gegooid. Hierbij raakte één van de aanwezigen zwaargewond. De man is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Even verderop werd aan de Jan Kobellstraat een woning onder vuur genomen. De bewoner kwam met de schrik vrij. De muur en de ruit werden geraakt en agenten vonden meerdere kogelhulzen. Na het onderzoek mocht de man weer terug naar zijn woning. Of de incidenten, waaronder een explosie bij een kinderopvang een dag eerder, met elkaar te maken hebben is vooralsnog onduidelijk. De politie houdt rekening met meerdere scenario’s.

In verband met alle geweldsincidenten in de buurt is er besloten om maatregelen te nemen. Er is verscherpt toezicht en een mobiele camera geplaatst. Getuigen die meer weten of gezien hebben worden opgeroepen om zich te melden. De gemeente gaat kijken of er nog verdere maatregelen genomen zullen worden.