Het Hoofddorpplein in Amsterdam.

Machinegeweer, vuurwapens en brandbare vloeistof in gestolen BMW in Amsterdam

In de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 juni heeft de politie een automatisch vuurwapen, twee handvuurwapens waarvan één met demper en een brandbare vloeistof aangetroffen in een gestolen BMW op het Hoofddorpplein in Amsterdam.

Agenten hielden even voor 04.00 uur de bestuurde van de BMW staande omdat dit voertuig geregistreerd stond als gestolen. De bijrijder sprong direct uit de auto en vluchtte weg. In de gestolen BMW bleken meerdere vuurwapens te liggen en een brandbare vloeistof.

In verband met de wapenvondst zijn drie personen aangehouden door de politie. De bestuurder van de auto kon direct worden aangehouden. Na onderzoek kon op 7 juni ook de vermoedelijke bijrijder worden aangehouden. Ook een derde man is diezelfde dag aangehouden. Zijn betrokkenheid wordt nog onderzocht.

Bij doorzoekingen in de woningen van de aangehouden verdachten werden nog meer vuurwapens gevonden. Het gaat om een automatisch vuurwapen en een handvuurwapen. Wat de verdachten van plan waren met de vuurwapens en brandbare vloeistof wordt onderzocht. Het kan van alles zijn van een liquidatie tot een overval of gewoon een avondje uit met vrienden, vuurwapens en benzine.

Het Hoofddorpplein in Amsterdam.
Het Hoofddorpplein in Amsterdam.