Afgelopen nacht zou naar verluidt Joaquin ‘El Chapo’ Guzman, de vermeende leider van het beruchte Sinaloa drugskartel, zijn aangehouden. Dit meldden verschillende Amerikaanse bronnen.

De 56-jarige drugsbaas geldt als een van ’s werelds meest gezochte criminelen. Leiden van het beruchte Sinaloa kartel heeft ‘El Chapo’ geen windeieren gelegd want hij wordt beschouwd als een van de rijkste mensen ter wereld. Zijn vermogen wordt geschat op meer dan 1 miljard dollar.

De kleine Guzman is al sinds 2001 voortvluchtig na te zijn ontsnapt uit een zwaarbeveiligde gevangenis in Mexico. De Amerikaanse en Mexicaanse overheid hadden een prijs van 7 miljoen dollar uitgeloofd voor informatie die zou leidden tot een aanhouding.

Volgens verscheidene berichten zouden Amerikaanse en Mexicaanse veiligheidsdiensten de drugsbaas in een hotel in de westelijke kustplaats Mazatlán hebben aangehouden. Of dit gebeurt is na een tip van iemand is niet bekend. Ook is het nog niet offcieel bevestigd dat het hier echt gaat om ‘El Chapo’.

 

20140222-193143.jpg

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl