Magere schadevergoeding van 2 miljoen dollar na 40 jaar onschuldig in cel

Een man die 40 jaar onschuldig in een Amerikaanse gevangenis heeft doorgebracht heeft een schadevergoeding gekregen. Het slachtoffer krijgt nog net geen twee miljoen dollar.

Graig Coley werd in 1978 ten onrechte veroordeeld voor de moord op zijn vriendin (24) en haar zoontje van vier. Eind vorig jaar bleek er sprake te zijn van een gerechtelijke dwaling. De voormalig rechercheur Michael Bender was overtuigd van het onschuld van Coley en is met nieuw bewijs gekomen.

Na DNA-onderzoek bleek dat de inmiddels 70-jarige Coley niet de dader kon zijn. Nu krijgt hij voor elke dag dat hij vast heeft gezeten 140 dollar en dat komt uit op net geen twee miljoen dollar. Dat is helemaal niets aangezien de man nagenoeg heel zijn leven in de meest productieve jaren onschuldig heeft gezeten. Hij zou minimaal een miljoen per jaar moeten krijgen.

De oud politieman, Joseph James DeAngelo, die wordt gezien als de beruchte Golden State Killer zou mogelijk verantwoordelijk zijn voor de dubbele moord op de vriendin van Coley en haar zoon. De Golden State Killer was veertig jaar actief en heeft twaalf moorden en tientallen verkrachtingen op zijn naam.