© YouTube

Making a Murderer vonnis tot levenslang veroordeelde tiener onterecht verklaard

De tot levenslang veroordeelde Brandon Dassey, bekend uit de documentaire ‘Making a Murderer’, is onterecht verklaard. Dat heeft het federale hof van Wisconsin bepaald.

Dat melden Amerikaanse media. De verstandelijk beperkte Dassey werd in 2007 veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf omdat hij met zijn oom Steve Avery in 2005 zou hebben geholpen bij de verkrachting en moord op Teresa Halbach.

In de documentaire Making a Murderer is te zien dat de tiener onder druk de moord opbiecht aan rechercheurs. Dit doet hij terwijl er geen advocaat aanwezig is. Eerder besloot een rechter dat het verhoor niet op de juiste wijze is gegaan. De betreffende rechercheurs beloofden de verstandelijk beperkte tiener meerdere malen dat hij niets had om zich zorgen over te maken.

Er werd destijds besloten dat Dassey een nieuw proces moet krijgen. Hij mocht dit in eerste instant in vrijheid afwachten maar een federaal beroep blokkeerde zijn vrijlating. Nu maanden later heeft het federale hof alsnog bepaald dat het vonnis onterecht is. Dit betekent nog steeds niet dat Dassey vrij komt want de Staat kan nog 90 dagen in beroep gaan tegen het besluit.