Man (24) overleden na afsteken zwaar vuurwerk, politie zoekt beelden

In Ridderkerk is een man overleden na het afsteken van zwaar vuurwerk. De politie doet onderzoek en zoekt beelden.

Het afsteken van zwaar vuurwerk door twee mannen liep zaterdagavond rond 23.45 uur in de Boerhaavestraat slecht af. Een zwaar explosief ontplofte in het gezicht van het 24-jarige slachtoffer. Hij raakte hierbij zodanig gewond dat hij op straat gereanimeerd moest worden en met spoed naar het ziekenhuis is overgebracht. Daar is hij enkele uren na het incident overleden.

Toen de hulpdiensten aankwamen stond een 29-jarige betrokkene nog bij het slachtoffer. Agenten hielden hem aan vanwege het afsteken van het vuurwerk. Daarnaast had hij nog twee stukken zwaar vuurwerk in bezit. De politie heeft het vuurwerk in beslag genomen. Een toegesneld familielid van het slachtoffer was volgens de politie dusdanig emotioneel en agressief dat hij de hulpverlening belemmerde. Deze 62-jarige man werd ook aangehouden en beide verdachten zijn later heengezonden.

De recherche onderzoekt wat er precies gebeurd is. Agenten hebben met meerdere getuigen gesproken. Er zouden beelden zijn gemaakt en de politie roept deze mensen op om contact op te nemen.