© crime-nieuws.nl

Man (56) ernstig mishandeld en in water gegooid door groep na afspraak met jongen

Een man is in Maarssen ernstig mishandeld en in het water gegooid door een groep jongeren.

De 56-jarige man uit Hellevoetsluis nam dinsdag de bus vanaf Utrecht Centraal naar Maarssen en is vermoedelijk bij de halte Spechtenkamp-Valkenkamp uitgestapt. Hij werd daar opgewacht door een jongeman. Vervolgens is de man samen met de jongen naar de parkeerplaats van een tennisvereniging aan de Reigerskamp gelopen. 

Een groep jongens bleek hen daar op te wachten. De man werd vervolgens door de groep jongens aangevallen, mishandeld en beroofd van zijn spullen, waaronder zijn telefoon en pasjes. Het slachtoffer werd uiteindelijk in het nabijgelegen water gegooid.

De mishandelde man werd rond 18.30 uur door de politie aangetroffen, nadat iemand de politie had gebeld. Het slachtoffer werd tegen zijn knieën en ribben geschopt en geslagen. Hij is ter controle naar het ziekenhuis gebracht en mocht dezelfde avond weer naar huis. Mogelijk werd hij ook bedreigd met een mes. 

De politie heeft een onderzoek gestart naar de ernstige mishandeling en is op zoek naar getuigen. Mensen die meer weten of gezien hebben worden opgeroepen om zich te melden. Het slachtoffer droeg een zwarte jas, heeft een grijze baard en had een opvallende groene boodschappentas bij zich.