© Pexels

Man aangehouden en vastgezet na opmerkelijke diefstal aapjes uit dierentuin

In de VS is een man aangehouden vanwege een opmerkelijke diefstal, namelijk twee aapjes uit de dierentuin van Dallas.

De verdachte is een 24-jarige man die vast is gezet voor de diefstallen en dierenmishandeling. De politie van Dallas onderzoekt of hij ook iets te maken heeft met een aantal andere incidenten in het de grootste dierentuin van de stad.

De gestolen aapjes zijn twee keizertamarinapen, met de naam Bella en Finn. Ze verdwenen maandag uit het park en zijn een dag later gevonden in een kast in een leegstaand huis in een buitenwijk. De man die nu is opgepakt zou illegaal in het huis hebben gewoond.

Bij de Dallas Zoo was ook een ander incident dat momenteel onderzocht wordt. Vorige maan wist een nevelpanter te ontsnappen. Het dier verdween door een gat in het hek dat volgens de politie met opzet was gemaakt. Een dag later was de panter weer gevangen en is teruggebracht naar zijn verblijf.

Een week later werd een oorgier dood gevonden in zijn hok. Volgens de dierentuin ging het om een zeer verdachte dood. Er zijn geen verdere details gegeven wel zijn er na alle incidenten extra beveiligingscamera’s geplaatst.