Man aangehouden in Amsterdam met een openstaande celstraf en boete van 24K

De politie heeft zaterdag in Amsterdam een man aangehouden die weigerde de politie naar binnen te laten in een woning na een melding van een vechtpartij. De verdachte bleek nog een celstraf en een boete van 24.000 euro open te hebben staan.

Agenten gingen rond 17.45 uur in de middag naar de woning aan de Ortheliusstraat naar aanleiding van een melding van een vechtpartij. Eenmaal aangekomen bleven twee mannen in de deuropening staan zodat de politie niet naar binnen kon. De agenten probeerde op de twee mannen in te praten maar dat hielp niet. De 40-jarige man bleef de agenten tegenhouden en sloeg op een gegeven moment een agente en gaf haar een gooi. Hierbij liep zij een lichte verwonding op aan haar arm.

Na wat moeite is de man aangehouden en kreeg handboeien om. De verdachte is vervolgens overgebracht naar het politiebureau waar bleek dat hij nog een celstraf van 21 dagen en een boete van 24.000 euro open heeft staan. In de woning bleek geen sprake van een vechtpartij troffen agenten twee mannen aan die in goede gezondheid verkeren. De politie onderzoekt de zaak.