De politie heeft een man aangehouden voor de diefstal van een telefoon van een politieagent.

De agent was dinsdag 3 maart rond 14.30 uur samen met een collega in de binnenstad van Breda betrokken bij de aanhouding van een man die nog een straf moest uitzitten. De surveillerende agenten zagen de verdachte lopen en besloten hem staande te houden en zijn identiteit te controleren. Tijdens de controle ging de verdachte er te voet vandoor en werd achtervolgd door de agenten.

Toen de agenten de verdachte in de Nieuwstraat staande hadden, verzette hij zich op allerlei manieren tegen zijn aanhouding. De agenten zagen zich genoodzaakt pepperspray te gebruiken om de man te kunnen aanhouden. Met hulp van toegesnelde agenten lukte dat uiteindelijk. De verdachte, een 21-jarige man uit Breda, bleek inderdaad nog 145 dagen gevangenisstraf tegoed te hebben. Ook had hij nog diverse openstaande boetes. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt, waarna hij in de cel is gezet.

Nadat ze de 21-jarige verdachte hadden aangehouden, kwam één van de agenten er achter dat hij zijn mobiele telefoon verloren was tijdens de achtervolging. Een omstander had gezien dat een hem onbekende man de telefoon opraapte en wegstopte. Onder andere op basis van het opgegeven signalement stelden andere agenten een onderzoek in naar de gestolen telefoon.

Na een kort onderzoek hielden zij in de Dintelstraat een 46-jarige man uit Breda aan die voldeed aan het opgegeven signalement; deze verdachte bleek de telefoon van de agent nog bij zich te hebben. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij heeft daar een verklaring afgelegd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij zal zich later voor de rechter moeten verantwoorden inzake diefstal van de telefoon.