Man aangehouden na opzettelijk aanrijden auto en ontvoeren vrouw

De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van het aanrijden en ontvoeren van een vrouw in Doezum.

Bij de meldkamer kwam vrijdagmiddag melding binnen dat op de Esterweg een auto na een botsing met een andere auto tegen een boom zou zijn gereden. In de zwaar beschadigde auto zat een 21-jarige automobilist uit de gemeente Westerkwartier samen met een 22-jarige vrouw uit de gemeente Achtkarspelen. In de andere auto zat een 22-jarige man uit Grootegast.

Na het ongeluk zou de 22-jarige man de vrouw tegen haar wil hebben meegenomen in zijn auto en de plaats van het ongeval hebben verlaten. De 21-jarige man werd met onbekend letsel per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. De politie heeft na de melding een onderzoek ingesteld en agenten zijn op zoek gegaan naar de vrouw en de man.

Tijdens de zoektocht werd een woning aan de Peebos in Doezum bezocht. Hier werd niemand aangetroffen. Vrijdagavond meldde de verdachte zich bij de politie. Hij werd direct aangehouden en de vrouw was op dat moment bij hem. De man is ingesloten. De politie onderzoekt de toedracht van het incident. Tot nu toe is gebleken dat verdachte en slachtoffer bekenden zijn van elkaar.