© US Army via Wikimedia Commons

Man aangehouden voor ‘per ongeluk’ doodschieten ex met vuurwapen met geluidsdemper

In Frankrijk is een man aangehouden die zijn ex ‘per ongeluk’ heeft doodgeschoten met een vuurwapen met geluidsdemper en begraven.

De 55-jarige France Gerard uit Mont-Saint-Martin werd afgelopen maandag als vermist opgegeven. De politie stelde een onderzoek in en heeft een zoekactie uitgevoers. Dit leverde in eerste instantie niets op.

Al snel kwam de 68-jarige ex Sylvain L. uit België in beeld als verdachte. De man is aangehouden en kwam met een opmerkelijke verklaring. Naar eigen zeggen was L. naar de woning van zijn ex gegaan en wachtte haar op in de garage. Daar vond hij een geladen vuurwapen met geluiddemper. Toen de vrouw thuis kwam en haar ex zag schrok de vrouw zo dat ze uitgleed, waarna Sylvain haar ’per ongeluk’ in haar rug schoot, aldus de Belg.

De man raakte vervolgens in paniek en besloot zijn ex te begraven. Het lichaam van de vrouw werd donderdag teruggevonden in het bos. De man, die zijn opmerkelijke verklaring al meerdere keren heeft gewijzigd, is aangehouden op verdenking van ontvoering en moord.