De Bredase politie heeft maandagochtend een man aangehouden die een vrouw had last gevallen en beroofd van een pakje shag.

Bij de politie kwam maandag rond 2.15 uur melding binnen dat op de Van Doornboslaan een vrouw om hulp riep en bonsde op ramen van bewoners. Meerdere eenheden van de politie gingen ter plaatse en troffen een zwaar geëmotioneerde vrouw aan.

Ze vertelde dat ze was lastig gevallen door een man op straat die haar om een sigaret vroeg. In eerste instantie wilde ze die wel aan hem geven en ging er een draaien voor hem. Maar hij rukte de shag uit haar handen en pakte haar vast. Ze voelde dat hij haar mee wilde trekken. Ze rukte zich los, rende weg en schreeuwde om hulp.

Al eerder, om 00.30 uur, controleerde agenten een man op de Luikstraat. Een getuige had gemeld dat er een man over een muur was geklommen. De agenten troffen inderdaad een man aan. Hij had een flesje GHB in zijn zak en gaf ook aan dat gebruikt te hebben. Het flesje GHB is door de agenten in beslag genomen en de man mocht verder zijn weg vervolgen op zijn fiets.

De geëmotioneerde vrouw (57) gaf een signalement op van de man die haar shag had gestolen en een agent herkende dat signalement als dat van de man die hij eerder die avond had gecontroleerd. Na een korte zoektocht werd een 34-jarige man uit Baarle-Nassau aangehouden. De man wordt verdacht van onder meer een straatroof. Bij fouillering bleek kwam de pakje shag tevoorschijn. De verdachte is naar het bureau gebracht en de recherche onderzoekt de zaak.