© Pixabay on Pexels.com

Man bekent huurmoordenaar voor 40 bitcoins te hebben ingehuurd op darkweb voor liquidatie 14-jarige

Een Amerikaanse man heeft bekend een huurmoordenaar te hebben ingehuurd op het darkweb om een getuige te laten liquideren. Hij betaalde hiervoor 40 bitcoins.

De man uit New Jersey heeft in de rechtbank toegegeven dat hij een huurmoordenaar 20.000 dollar (dat was de waarde van 40 bitcoins destijds) heeft betaald bij een mislukte poging om een ​​14-jarige te vermoorden die tegen hem zou kunnen getuigen in een zaak rond kindermisbruik.

De 31-jarige John Michael Musbach uit Haddonfield, New Jersey, pleitte schuldig inzake het zoeken van een huurmoordenaar op het darkweb. Hij riskeert een maximale gevangenisstraf van 10 jaar.

‘Gedurende de periode van 7 mei 2016 tot en met 20 mei 2016 communiceerde Musbach herhaaldelijk met de beheerder van een moord-voor-huur-website, die opereerde op het darknet en die beweerde huurmoorden of andere geweldsdelicten uit te voeren tegen betaling van cryptovaluta.’, aldus een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Justitie.

De verdachte zocht de huurmoordenaar nadat hij gepakt was vanwege het sturen van expliciete beelden naar een 13-jarige. Ook zou hij foto’s opgestuurd hebben gekregen. De ouders ontdekten dit en namen contact op met de politie. De verdachte kwam daarop met het plan om het kind met wie hij communiceerde en beelden naar stuurde maar te laten liquideren.

‘Musbach vroeg of een 14-jarige te jong was om te liquideren maar kreeg te horen dat leeftijd geen issue is. Daarop betaalde hij circa 40 bitcoins voor de huurmoord.’ Na betaling nam de man herhaaldelijk contact op met de beheerder van de datkweb site met de vraag wanneer de liquidatie uitgevoerd zou worden. 

Later vroeg de beheerder van de website Musbach opnieuw om geld. Dit weigerde hij en vroeg om een terugbetaling. ‘De beheerder van de website onthulde toen dat de website oplichterij was en dreigde de informatie van Musbach aan de politie te onthullen’, aldus het ministerie van Justitie.

Uiteindelijk kon Musbach gekoppeld worden aan de website en huurmoord onder meer door de bitcoins die hij gekocht had met geld op zijn bankrekening en zijn gebruikersnaam op de huurmoord website.