Man beledigt en mishandelt zonder reden meerdere politieagenten op straat

In Delft zijn drie politieagenten beledigd en mishandeld door een man. De verdachte is na verzet aangehouden.

Rond 00.40 uur surveilleerden agenten op de Papsouwselaan en spraken een groep jongeren aandie lachgas aan het gebruiken waren. Op dat moment kwam een man aanfietsen en beledigde hij de agenten. Zij besteedden hier verder geen aandacht aan en besloten hun surveillance te hervatten.

Een paar minuten later kregen de agenten een auto in het vizier die met hoge snelheid richting het parkeerterrein op de Papsouwselaan reed. Zij besloten de auto te controleren en kwamen opnieuw in gesprek met de eerder aangesproken jongeren. Op dat moment kwam de 31-jarige man opnieuw in de buurt van de agenten staan en begon hen meerdere malen uit te schelden.

De agenten riepen daarop hulp in van collega’s om de verdachte aan te houden inzake belediging. Bij de aanhouding verzette de man zich hevig en hierbij raakten drie agenten gewond. Zo gooide hij een agente hard tegen de grond en verwondde hij een andere agent aan zijn schouder. De derde agent werd bij zijn keel gegrepen. Na enige tijd kreeg de politie de 31-jarige man onder controle en werd hij aangehouden.