Man beroofd van telefoon na maken beelden van opstootje op straat in Breda

Een man in Breda is van zijn telefoon beroofd nadat hij beelden maakte van een opstootje op straat.

De 56-jarige man zat donderdagavond rond 21.30 uur samen met zijn zoon op een bankje in het Valkenbergpark. Op dat moment zagen zij bij het zebrapad achter de Willemsbrug een grijze Peugeot stoppen. Uit die auto stapte een persoon die een pizzabezorger op een scooter aansprak. De pizzabezorger kreeg van de man enkele tikken op zijn helm en zijn koffer waarin het eten word vervoerd werd opengetrokken.

De man besloot zijn telefoon te pakken en het opstootje te filmen. Hij dacht dat het ging om een beroving en mishandeling en sprak de verdachte ook aan. Diegene stopte en kwam direct hun kant op, gevolgd door nog een tweede persoon uit de auto. De verdachte sommeerde de aangever om de video te wissen en ondertussen kwamen er nog enkele personen om hen heen staan die zich met de situatie bemoeiden.

Op het moment dat het slachtoffer zijn telefoon pakte om de video te wissen, werd de telefoon uit zijn handen gegrist en zette iedereen het op een lopen. Door middel van de Track and Trace applicatie op de telefoon werd deze even later weer teruggevonden. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van beroving. De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen.