Foto ter illustratie. © U.S. Air Force Photo (Public Domain)

Man bijt hond om te laten zien wie echt de baas is en het huis domineert

Een 27-jarige Amerikaan is aangehouden omdat hij zijn hond heeft gebeten. Naar eigen zeggen wilde hij het beest laten zien wie de echte baas is.

Politie in de Amerikaanse staat Florida hield Patrick Shurod Campbell aan op verdenking van dierenmishandeling. Twee huisgenoten hadden melding gemaakt van een gruwelijke mishandeling. Daarop werd er een onderzoek ingesteld.

Na de vernieling heeft Campbell een pakje sigaretten gekocht en aan zijn hond laten zien. Terwijl de hond op de grond lag pakte hij hem bij zijn nek en beet hem ook nog om het beest naar eigen zeggen te domineren. Toen de politie arriveerde bleek de hond in een kast te zijn opgesloten zonder licht. Dimitri de hond was angstig en aan het bibberen toen de politie de deur opendeed.

De verdachte zit nu vast op verdenking van dierenmishandeling. De rechter heeft zijn borgtocht vastgesteld op 10.000 dollar. Verder is besloten dat Campbell voorlopig geen contact meer mag hebben met dieren. Voor de hond is noodopvang geregeld en Campbell heeft vrijwillig afstand gedaan.