Man binnen 2 uur ontvoerd na opscheppen over diefstal van $50.000 van Mexicaans drugskartel

De FBI onderzoekt de ontvoering van een man die geld had gestolen van een drugskartel in Mexico. Binnen twee uur was hij verdwenen.

Een man uit Texas werd ontvoerd door een groep gewapende mannen nadat hij opschepte over het stelen van $50.000 van het Cartel del Noreste tijdens een telefoongesprek op een huisfeestje. Erik Tadeo Ramirez werd aangevallen en in een blauwe Dodge pick-up truck gedwongen, waarna hij de Mexicaanse grens over werd gereden.

Videobeelden lieten zien hoe een man met een bebloed gezicht probeerde uit de auto te stappen terwijl deze nog in beweging was, maar werd teruggetrokken in de auto. Jonathan Cavriales, wiens moeder de auto bezit, is gearresteerd op verdenking van ontvoering. Cavriales heeft toegegeven dat hij op 24 maart de auto met Ramirez en nog drie anderen naar Mexico reed, omdat hij wist dat Ramirez geld had gestolen van het drugskartel.

Het Cartel del Noreste wordt beschouwd als een van de machtigste criminele organisaties in Mexico. Ramirez wordt nog steeds vermist en de andere mannen die betrokken waren bij de ontvoering zijn nog voortvluchtig.