Man die 10-jarige stiefdochter verkrachtte en zwanger maakte is gearresteerd

In Paraguay is een man aangehouden die ervan wordt verdacht zijn 10-jarige stiefdochter te hebben verkracht en zwanger gemaakt. Ook de moeder van het meisje zit vast. Dit meldt CNN.

De zaak kwam aan het licht toen op 21 april het 10-jarig meisje zich bij een ziekenhuis meldde omdat ze buikpijn had. In het ziekenhuis werd ontdekt dat het meisje zwanger is en er werd een onderzoek gestart. Uit dat onderzoek kwam de stiefvader, de 42-jarige Benitez Gilberto Zarate, als verdachte in beeld. Zarate sloeg direct op de vlucht maar werd gisteren alsnog aangehouden.

In Paraguay is veel ophef rondom deze zaak. Want de familie van het zwangere meisje en Amnesty International willen dat ze een abortus krijgt. Maar volgens de Paraguayaanse wet is dat verboden. Abortus is alleen toegestaan als de zwangerschap het leven van de moeder in gevaar brengt.

Volgens het ministerie van Volksgezondheid is daar geen sprake van bij het 10-jarig meisje, die nu 22 weken zwanger is. De stiefvader ontkent elke betrokkenheid en wil middels een DNA-test aantonen dat hij niet de vader is van het ongeboren kind.

Man die 10-jarige stiefdochter verkrachtte en zwanger maakte is gearresteerd