Man die 31 jaar onschuldig vastzat krijgt eindelijk geld na jaren strijd in rechtbank

Een Amerikaanse man die 31 jaar onterecht vast heeft gezeten heeft na jaren strijd eindelijk een compensatie van een miljoen dollar gekregen. In eerste instantie werd hij bij zijn vrijlating weggestuurd met 75 dollar.

De 61-jarige Lawrence McKinney belandde in 1978 in de gevangenis in Tennessee op verdenking van een verkrachting en diefstal. In 2009 kwam hij eindelijk vrij na een DNA-test waaruit bleek dat McKinney niet betrokken is geweest bij de verkrachting en diefstal. Desondanks weigerden de autoriteiten in Tennessee om zijn naam te zuiveren.

Toen hij werd vrijgelaten kreeg de onschuldige man 75 dollar mee en werd naar huis gestuurd. Nu eindelijk na een strijd van 9 jaar krijgt McKinney een schadevergoeding van 1 miljoen dollar toegekend. Dit is het maximum bedrag dat Tennessee kan geven.
De man is nu blij dat het eindelijk allemaal over is en koestert wonderbaarlijk geen wrok tegen de autoriteiten of andere mensen die hem in de gevangenis heb laten wegrotten.

Een miljoen dollar is eigenlijk helemaal niets als je erover nadenkt. Het leven van McKinney is helemaal verpest en zijn meest productieve en vruchtbare jaren zijn van hem afgepakt. Dan is een miljoen slechts wisselgeld. De onschuldige man zou minimaal een miljoen per vastgezeten jaar als compensatie moeten krijgen.

Alle tijd die je verloren hebt krijg je er natuurlijk nooit mee terug maar dan heb je tenminste geen financiële zorgen en kan je de tijd die je nog hebt in luxe doorbrengen. Door de jarenlange strijd gaat een aanzienlijk deel van zijn miljoen ook nog naar advocaten. Deze man wordt echt schandalig behandeld.