Man die bekendstaat als ‘één van de beruchtste kindermisbruikers’ doodgestoken in gevangenis

Een man die bekendstaat als één van de beruchtste kindermisbruikers is dood aangetroffen in zijn cel. Hij zou met een steekwapen om het leven zijn gebracht.

Het gaat om de Britse Richard Huckle die in 2016 veroordeeld werd tot 22 keer levenslang. Zijn straf kreeg hij vo het misbruiken van kinderen 0van tussen de zes maanden en twaalf jaar oud. Het misbruik zou tussen 2006 en 2014 hebben plaatsgevonden.

Huckle sloeg toe in voornamelijk zeer arme wijken in Maleisië. Hij zou daar zeker 23 slachtoffers hebben gemaakt. In 2014 werd hij na een tip van de Australische politie aangehouden op het Britse vliegveld Gatwick.

Het aantal slachtoffers van Huckle ligt vermoedelijk veel hoger en wordt geschat op rond de tweehonderd. Dat zou onder meer blijken uit een soort ‘scorebord’ waarop hij zichzelf punten gaf voor het misbruik.

Sinds zijn veroordeling zat Huckle in een cel in de gevangenis Full Sutton. Daar werd hij dood gevonden in zijn cel. De kindermisbruiker blijkt te zijn doodgestoken. Er zijn geen verdachten aangehouden.