© NCA

Man die blokken heroïne ophaalde in Amsterdam veroordeeld tot jarenlange gevangenisstraf

Een Britse drugssmokkelaar is veroordeeld na het ophalen van een partij heroïne in Amsterdam.

De 48-jarige Daniel W. keerde op 18 maart 2019 terug in het Verenigd Koninkrijk via de haven van Dover. De douane hield de man tegen en besloot zijn voertuig te controleren. Tijdens het onderzoek werd een sterke brandstoflucht waargenomen. Er werd besloten om de auto grondig te controleren en hierbij werd een partij drugs ontdekt.

De bestuurder, die claimde een dagje naar Duinkerk te zijn geweest, bleek echter naar Amsterdam te zijn gegaan voor drugs. De man haalde daar zes kilo heroïne op en verstopte dit in zijn brandstoftanks. De partij werd in beslag genomen en de verdachte is aangehouden. Hij heeft recent schuld bekend en is nu veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar voor de drugssmokkel.

‘Dit was een poging om potentieel dodelijke medicijnen naar het VK te brengen en honderdduizenden ponden te genereren uit hun levering aan kwetsbare mensen. W. had het voertuig slechts twee dagen verzekerd en we denken dat dit uitsluitend was om de heroïne in Amsterdam op te halen en terug te brengen naar zijn contacten thuis.’ Aldus een woordvoerder van de NCA.

© NCA