Man die eigen dood in scène zet vanwege aanklacht verkrachting gepakt door coronabesmetting

Een man die zijn eigen dood in scène heeft gezet om aan een aanklacht wegens verkrachting te ontkomen is door een coronabesmetting tegen de lamp gelopen.

Het gaat om de 34-jarige Amerikaan Nicholas Rossi die in december 2019 bekendmaakte dat hij nog slechts enkele weken te leven zou hebben vanwege een ernstige ziekte. In 2020 kwam het nieuws via verschillende websites naar buiten dat Rossi ook daadwerkelijk was overleden. Nu blijkt dat dit toch niet het geval is en dat de zaak heel anders in elkaar zit.

Het hele plan is mislukt door een recente coronabesmetting. In december werd Rossi in het Queen Elizabeth University Hospital in Glasgow opgenomen. De man gebruikte op dat moment de naam Arthur Knight en was geveld door corona. Uiteindelijk kwam de zaak aan het rollen door oplettend personeel.

Na onderzoek bleek dat de patiënt niet Knight heet maar Rossi en gezocht wordt door de VS vanwege een verdenking in de staat Utah. Hij is nu vastgezet in afwachting van uitlevering waar hem nu naast de aanklacht inzake verkrachting nog meer boven het hoofd hangt vanwege het in scène zetten van zijn eigen dood.