Een 42-jarige man uit Leiden die ooit een hoofdrol speelde in een uitzending van misdaadverslaggever Peter R. de Vries, zit in Cambodja vast op verdenking van het seksueel misbruiken van minderjarige kinderen.

Tegen de verdachte lopen twee justitiële onderzoeken. Hij wordt verdacht van seksueel misbruik van kinderen in het weeshuis in Siem Raep die hij beheert. In Nederland werd in 2014 al aangifte gedaan tegen de man wegens seksueel misbruik. De slachtoffers, twee Cambodjaanse kinderen, zouden tussen 2009 en 2013 zijn misbruikt door de Leidenaar.

In 2004 werd de verdacht in Nederland veroordeeld voor het langdurig seksueel misbruiken van een 12-jarige Nederlandse jongen. Na zijn veroordeling mocht hij niet meer werken als zeilleraar maar dat lapte de man aan zijn laars. Dit ontdekte Peter R. de Vries die de man ontmaskerde.

Na die ontmaskering vluchtte hij naar Cambodja waar hij een weeshuis oprichtte. Al gauw werd hij ook daar verdacht van het seksueel misbruiken van kinderen. In 2012 sprak een Cambodjaanse rechtbank hem vrij van misbruik nadat vier van de vijf slachtoffertjes hun verklaring introkken.