Man die knie op borst kreeg van agent bij aanhouding Borne is overleden

De man die een knie op zijn borst kreeg bij een aanhouding in Borne, is overleden.

Dat heeft de politie bekendgemaakt. Agenten controleerden donderdagavond rond 20.15 uur de bestuurder van een auto op de Bornsche Beeklaan. Er werd een speekseltest uitgevoerd waaruit bleek dat de man onder invloed was van drugs. Daarop is hij aangehouden en in een politieauto vervoerd.

De man is onwel geworden onderweg naar het politiebureau. Uit beelden online blijkt dat het slachtoffer van de achterbank naar buiten wordt gesleept waarna een van de agenten zijn knie op de borst van de arrestant plaatst.Er is vervolgens een ambulance opgeroepen en de man is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De Rijksrecherche doet nu onderzoek naar het incident.

Het is verdrietig nieuws, vooral voor zijn nabestaanden en dierbaren. Onze gedachten en medeleven gaan in de eerste plaats naar hen uit. Het heeft ook impact op de agenten die betrokken waren bij de arrestatie. Het is nog te vroeg om een oordeel te hebben over de gebeurtenissen. De Rijksrecherche doet zorgvuldig onderzoek, en wij wachten de uitkomst hiervan af. Daarom kunnen we niet op inhoudelijke vragen ingaan, aldus een woordvoerder.