Man die met bivakmuts op pakketjes afleverde bij pakketpunt opgepakt voor drugs via post

De politie heeft een man aangehouden voor het verzenden van drugs via de post. De verdachte viel op nadat hij met een bivakmuts op pakketjes kwam afleveren bij een pakketpunt.

Bij de politie kwam maandagmiddag rond 14.00 uur melding binnen dat een man met bivakmuts diverse pakketjes bij een pakketpunt in Moerwijk in Breda af kwam leveren. De alerte eigenaar van de winkel vermoedde dat er drugs zat in de ‘vreemde pakketjes’ en belde de politie.

Naar aanleiding van camerabeelden werd het signalement van de man duidelijk. Ook was het kenteken van zijn auto duidelijk te zien. Meerdere eenheden hebben uitgekeken naar het voertuig, waardoor de verdachte uiteindelijk een dag later in Rotterdam is aangehouden.

Agenten in Rotterdam hebben het voertuig van de 27-jarige Poolse man dinsdagmiddag gecontroleerd op de Dordtsestraatweg en vonden daar nog meer pakketjes met dezelfde soort inhoud. Uit testen moet nog blijken om welke middelen het gaat, vermoedelijk zijn het stoffen die vallen onder de geneesmiddelenwet.

De verdachte is overgedragen aan collega’s in de regio Zeeland-West-Brabant en zit momenteel vast voor verhoor en verder onderzoek. De 41 pakketjes zijn in beslag genomen en de politie onderzoekt de zaak.