De politie is naarstig op zoek naar een 55-jarige man uit Etten-Leur die er zaterdagmiddag vandoor ging in zijn auto tijdens een controle in Sprang-Capelle. De man heeft nog een gevangenisstraf openstaan van 462 dagen en is spoorloos verdwenen.

De man werd op de Schoolstraat gecontroleerd toen hij er vandoor ging en een agent mee sleurde. Ter hoogte van de Vier Heultjes zag een agent de man voorbij rijden en zette de achtervolging in. Hij zag dat de bestuurder zijn voertuig aan het eind van de Schoolstraat tot stilstand bracht en weg sprintte in de richting van de Hoofdstraat.

De politieagent haalde de voortvluchtige man in en hield hem staande. De man overhandigde zijn rijbewijs waarna beiden terugliepen naar de auto. Plotseling ging de man er weer vandoor en rende hij naar zijn auto waarvan de motor nog liep. Hij stapte in en reed achteruit terwijl de politieman nog pepperspray in zijn gezicht sproeide. De politieman werd een klein stukje meegesleurd en moest opzij springen om letsel te voorkomen.

Er ontstond opnieuw een achtervolging. De verdachte reed met zijn auto met hoge snelheid een vakantiepark op. Daar liet hij zijn auto achter. Ondanks een zoekactie werd hij niet meer aangetroffen. De auto van de verdachte is in beslag genomen. Zijn rijbewijs wat de man ter controle afgaf is vanwege gevaarlijk rijgedrag ingevorderd.