Een Amerikaan die een 30-jarige vrouw maandenlang als een hond vastgeketend gevangen hield, heeft bekend dat hij meerdere mensen om het leven heeft gebracht. Het zou gaan om zeker zeven moorden.

De 45-jarige Tod Kohlhepp werd donderdag opgepakt na de vondst van een ontvoerde vrouw bij zijn huis in de plaats Woordruff. De 30-jarige Kala Brown verdween eind augustus samen met haar vriendje Charlie Carver. Het slachtoffer werd vastgeketend als een hond aangetroffen in een metalen container. Nadat de vrouw bevrijd was verklaarde ze dat ze had gezien hoe Kohlhepp haar vriendje Charlie Carver had doodgeschoten. Bij een zoektocht op het terrein bleek dit inderdaad het geval te zijn.

Tijdens de ondervragingen biechtte Kohlhepp maar liefst zeven moorden op. Vier van de zeven moorden vonden in 2003 al plaats. Het gaat om de slachtoffers van een schietpartij in de plaats Chesnee. De moordenaar was twee jaar voor die schietpartij vrijgekomen na een celstraf van 15 jaar voor de verkrachting van een veertienjarig meisje.