Man die zei dat ‘iedereen onthoofd moest worden bij de NOS’ veroordeeld door rechtbank

Een man die zei het ‘super te vinden als iedereen bij de NOS zou worden gedood’ is door de rechtbank schuldig bevonden en veroordeeld voor bedreiging.

Op 7 januari van dit jaar belde de 37-jarige man uit Almelo tientallen keren naar de receptie van de NOS. Hij noemde verschillende complottheorieën, verweet de NOS te liegen en pedofielen te beschermen. Verder vergeleek hij de omroeporganisatie met de SS. Iedereen bij de NOS moet worden onthoofd, stelde hij, het moet een bloedbad worden, geweld is de oplossing, dan is corona direct voorbij. Ook dreigde hij naar Hilversum te komen. De verdachte werd dezelfde dag nog opgespoord en aangehouden.

Op de zitting verklaarde de man het niet eens te zijn met de coronamaatregelen. Het zoontje van een vriend is ernstig ziek en kan niet behandeld worden; zelf is hij zijn werk kwijtgeraakt. Hij gaf toe dat zijn woorden bedreigend hadden geklonken, maar zo had hij het niet bedoeld; hij was emotioneel.

‘De verdachte zegt dat hij niemand heeft bedreigd, maar dat zie ik anders’, zei de officier van justitie in haar requisitoir. De rechtbak is het hiermee eens en heeft de man schuldig bevonden en veroordeeld tot een werkstraf van 70 uur.