Man doodgestoken, twee anderen gewond bij steekpartij: licht getinte verdachte gezocht

Een 66-jarige man uit Leiden is maandagochtend overleden bij een steekpartij in een pand aan de Oude Rijn.

Twee andere slachtoffers raakten gewond, waarvan een ernstig. De politie is een grootschalige zoekactie gestart naar de verdachte, een man met een licht getinte huidskleur, kort haar en een baardje. Hij draagt een blauw t-shirt, donkerkleurige broek en een zwarte pet. Hij is vermoedelijk gewond aan zijn hoofd.

Het steekincident vond plaats rond 9.30 uur in een pand aan de Oude Rijn. Een man kwam het pand binnen en stak de slachtoffers neer. De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht, waar de 66-jarige man aan zijn verwondingen overleed. De twee andere slachtoffers zijn in kritieke toestand.

De politie is een grootschalige zoekactie gestart naar de verdachte. Er zijn meerdere politieteams in de omgeving van het steekincident actief en er is een helikopter ingezet. De politie vraagt getuigen zich te melden. Als u de verdachte ziet, benader deze niet zelf maar waarschuw direct de politie via 112.

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het steekincident. Het is nog niet bekend wat de aanleiding van het incident was.