© Crime-Nieuws.nl

Man door cocaïne-vergiftiging overleden op politiebureau na aanhouding Tilburg

Een man die na een aanhouding op een politiebureau in Tilburg is overleden, blijkt om het leven te zijn gekomen door een cocaïnevergiftiging.

De 47-jarige man werd na een ongeval op 13 januari 2022 op de Sinopelstraat door burgers in bedwang gehouden. De politie ging over tot aanhouding van de verdachte, voor het verlaten van plaats ongeval en rijden onder invloed. Vanwege zijn verwarde gedrag werd door de politie eveneens rond dezelfde tijd een ambulance ter plaatse verzocht.

De man weigerde een blaastest te doen en werd met een politieauto overgebracht naar het politiebureau. Op het bureau kon de man volgens de politie steeds moeilijker op zijn benen staan onderweg naar zijn cel. Niet veel later werd er medische zorg verleend aan in zijn cel, waaronder reanimatie. De man overleed kort daarna. Het overlijden van de man blijkt na onderzoek te wijten aan de hand van cocaïne-vergiftiging.

Op basis van het onderzoek van de Rijksrecherche heeft het Openbaar Ministerie (OM) geoordeeld dat er ten aanzien van het overleden van de man niet is gebleken van enig strafbaar feit door de betrokken politieambtenaren of andere personen.