© crime-nieuws.nl

Man door familie in Utrecht afgeperst voor 1,7 miljoen euro na belofte om te mogen trouwen met minderjarige

Een man is door een familie in Utrecht opgelicht en afgeperst voor ruim 1,7 miljoen euro na een belofte om te mogen trouwen met een minderjarige vrouw.

Het slachtoffer kwam in 2019 in contact met een destijds 17-jarig meisje via een datingsite. De man werd al snel opgenomen in haar familie en hem werd beloofd dat hij met haar mocht trouwen zodra ze meerderjarig werd. De man werd vervolgens negen maanden lang betrokken in het leven van de familie en woonde in die tijd ook periodes bij hen in. Naarmate de tijd verstreek werd hij steeds vaker gevraagd om dingen te betalen, onder meer voor het huwelijk. In enkele maanden heeft de man bijna zijn gehele vermogen afgestaan aan de familie.

Het vragen veranderde volgens de politie in de loop der tijd in eisen, bedreigen en afpersen. De man werd daarbij ook mishandeld. Toen de bedreigingen met geweld erger werden, wist het slachtoffer zich uit de familiebanden los te weken en deed hij aangifte van oplichting en afpersing. Het slachtoffer was op dat moment ruim 1,7 miljoen euro kwijt aan geld en goederen. Het ging hierbij om bijvoorbeeld een groot aantal goudstaven die hij in de periode dat hij bij de familie verbleef kocht en vervolgens naar eigen zeggen gedwongen af heeft moeten staan.

Na de aangifte startte de recherche een onderzoek naar mogelijke oplichting. In de zomer werden enkele woningen op de Waalstraat en de Melissekade in Utrecht doorzocht. Hierbij werden onder meer dure Rolex horloges en administratie aangetroffen en in beslag genomen. Na verder onderzoek hield de politie de afgelopen maanden in totaal acht verdachten aan, waarvan er op dit moment twee in voorlopige hechtenis zitten. Het gaat om een man van 43 en een vrouw van 44. De laatste verdachte, een 32-jarige vrouw, werd maandag aangehouden. Alle verdachten in deze zaak hebben een (familie) relatie met elkaar. Ze variëren in de leeftijd van 19 tot 44 jaar. Ze worden verdacht van het oplichten en afpersen van het slachtoffer.