© Politie

Man door ‘stapmaatje’ vastgehouden en gedwongen om voor duizenden euro’s online aankopen te doen

De politie heeft in Eindhoven een man aangehouden op verdenking van vrijheidsberoving, diefstal en afpersing. Het slachtoffer werd gedwongen om online aankopen te doen.

Agenten stelden een onderzoek in nadat een 21-jarige man had gemeld dat hij een deel van de ochtend tegen zijn wil in zijn woning was vastgehouden. Hij had ook wat klappen gekregen. De verdachte had hem gedwongen, onder bedreiging met geweld, online spullen te bestellen.

Uit angst om opnieuw klappen te krijgen deed de jongeman wat hem gezegd werd en bestelde hij met zijn creditcard voor duizenden euro’s aan spullen. Toen de verdachte uiteindelijk vertrok, nam hij ook nog de laptop van het slachtoffer mee. Verdachte en slachtoffer kennen elkaar en waren zelfs de nacht van te voren nog samen op stap geweest.

In eerste instantie zouden er mogelijk twee verdachten betrokken zijn geweest, die beiden op aanwijzing van het slachtoffer in dezelfde woning werden aangetroffen. Ze werden aangehouden, maar na nader onderzoek bleek één van de twee niets met de zaak te maken te hebben gehad. De 37-jarige verdachte zit vast en wordt verhoord. De bestellingen zijn vrijwel direct geblokkeerd door de creditcard maatschappij.