Arrestaties in Den Haag voor gewelddadige dood man in Maastricht

De politie heeft in het onderzoek naar de gewelddadige dood van een man in Maastricht twee aanhoudingen verricht. Het gaat om een man en vrouw uit Den Haag.

Agenten troffen afgelopen dinsdag het levenloze lichaam aan van een bewoner van een woning aan het Koningsplein in Maastricht. Een groot team van rechercheurs werd op de zaak gezet en uit onderzoek bleek al snel dat het slachtoffer door een misdrijf om het leven is gekomen. Verder onderzoek leidde uiteindelijk naar de verdachten in Den Haag.

De politie heeft het tweetal woensdagavond aangehouden in een woning aan de Barneveldstraat in Den Haag. Het gaat om een man van 21 jaar en een 28-jarige vrouw. De verdachten zijn in de nacht van woensdag op donderdag overgebracht naar een politiebureau in Limburg voor verhoor en verder onderzoek.

Tijdens de aanhouding van het tweetal verbleven ook nog drie andere personen in de woning. Het ging om twee vrouwen van 47 en 35 jaar en een man van 39, alle drie zonder vaste woon- of verblijfplaats. Deze zijn ook aangehouden maar, na verhoor, weer in vrijheid gesteld.

Wat het motief en/of aanleiding voor het geweldsmisdrijf is geweest, is op dit moment nog niet bekend. Verhoor van de verdachten en verder tactisch onderzoek moet dit uitwijzen. Er heeft inmiddels sectie plaatsgevonden op het lichaam van het slachtoffer maar informatie daarover kan de politie op dit moment niet bekendmaken.