Twee verdachten die in Oosterhout werden gepakt met 3500 kilo cocaïne worden ook verdacht van betrokkenheid bij een drugstransport van 7000 kilo cocaïne.

Vorig jaar werd in de haven van Antwerpen een partij cocaïne van 7000 kilogram onderschept in de haven van Antwerpen. De container had als eindbestemming Nederland en was geladen met bananen. De partij werd vernietigd maar er werden op dat moment geen verdachten aangehouden.

In augustus was het opnieuw raak en is er 3500 kilo cocaïne gevonden in een container. De partij werd eruit gehaald en vernietigd. Vervolgens is de container afgeleverd in een loods in Oosterhout. Bij een inval werden vier personen aangehouden. De politie verdenkt nu twee van de vier, een 55-jarige man en een 33-jarige vrouw, van betrokkenheid bij beide drugstransporten.

De verdachten moeten zich donderdag 22 november voor het eerst voor de rechtbank in Rotterdam verantwoorden. De zaak wordt dan nog niet inhoudelijk behandeld. Het onderzoek is nog niet afgerond, en mede daardoor wordt de zaak donderdag nog niet inhoudelijk behandeld, aldus het OM.