Man gaat compleet door het lint bij ontmanteling wietplantage

Vrijdag 22 maart heeft de politie in een schuur bij een boerderij aan de Hoornderweg in Wedde een wietplantage aangetroffen en ontmanteld. De politie kwam de plantage op het spoor na een anonieme tip. De bewoner van het pand is aangehouden.

Naar aanleiding van een anonieme tip startte de politie een onderzoek naar het betreffende adres. Bij doorzoeking van het pand trof de politie in een van de ruimten in de schuur een in werking zijnde wietplantage. Onderzoek wees uit dat de plantage waarschijnlijk net geoogst was. Daar stonden ruim 649 planten te drogen. In totaal troffen de agenten 2115 potten aan waar vermoedelijk wiet planten in hadden gestaan.

In het pand werden twee mannen, een 30-jarige man (woonplaats onbekend) en 65-jarige man uit Winschoten, aangetroffen. Beide verdachten waren bezig in de wietplantage toen de politie binnen kwam vallen. Binnenkort zullen beide mannen worden gehoord over hun mogelijke betrokkenheid.

De eigenaar van de woning, een 51-jarige man, kwam tijdens het oprollen van de wietplantage annex drogerij thuis. De man gaf aan dat hij de schuur had verhuurd.

Tijdens de werkzaamheden van de politie bij het ontmantelen van de wietplantage stond een 42-jarige cameraman op de openbare weg beelden te maken van de boerderij met schuur. De 51-jarige bewoner was daar niet van gediend en werd zo boos dat hij de cameraman met bepaalde bewoordingen bedreigde. Daar was de cameraman zo van onder de indruk dat hij zich gedwongen voelde om zijn geheugenkaartje en filmbandje af te geven. Alsof dat niet genoeg was besloot de bewoner om de camera middels een paar ferme trappen kapot te maken. Omdat de bedreigingen gewoon doorgingen besloot de cameraman om het op te geven en weg te gaan. Hierop waarschuwde hij de politie.

Uiteindelijk werd de 51-jarige verdachte aangehouden en ingesloten voor nader verhoor. De cameraman heeft aangifte gedaan.