Man gepakt die met ballonnen lachgas achter stuur zat tijdens wilde achtervolging met politie

De politie heeft in Breda een man aangehouden die tijdens een wilde achtervolging met ballonnen lachgas achter het stuur zat.

Op donderdagmiddag kreeg de politie rond 17.30 uur een melding dat een man op een parkeerplaats aan de Sluissingel lachgas achter het stuur zou gebruiken. Er ging een eenheid van de politie naar de betreffende locatie toe voor onderzoek. De verdachte kreeg een stopteken maar ging er direct vandoor. Er ontstond een wilde achtervolging waarbij de man meerdere verkeersovertredingen maakte en voor gevaarlijk situaties zorgde.

De achtervolging ging via onder andere het Oranjeboomplein, Amstelstraat, Haagweg en Tuinzigtlaan. Op de Weerrijssingel reed de man bijna in op een politieauto die betrokken was bij de achtervolging. Uiteindelijk kwam de auto tot stilstand op de Spaarnestraat. Daar trokken de agenten de man uit de auto. Hij had op dat moment een lachgasballon in zijn mond en een cilinder met lachgas in zijn handen. De 24-jarige man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar heeft een arts bloed bij de man afgenomen om vast te kunnen stellen of hij onder invloed achter het stuur zat.

Tegen de verdachte zijn meerdere processen-verbaal opgemaakt vanwege verschillende verkeersovertredingen. Ook bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De agenten die in de auto zaten waarop hij inreed hebben aangifte van poging moord/doodslag tegen de Bredanaar gedaan.