© crime-nieuws.nl

Man gepakt met miljoen euro op snelweg cel in voor witwassen en handel softdrugs via post

De rechtbank heeft een man veroordeeld tot een gevangenisstraf voor een miljoen euro cash in een doos en handel in softdrugs via de post.

In juli 2021 werd de 58-jarige man op de snelweg ter hoogte van Oirschot aan de kant gezet en gecontroleerd. De politie trof in zijn vrachtwagen een groot geldbedrag aan. Het ging om meer dan een miljoen euro in biljetten van 50 en 200 euro verpakt in plastic. De doos lag onder een plaat met daarop een matras.

De man verklaarde 3000 euro te hebben gekregen om de doos met het geld te vervoeren. Hem zou naar verluidt zijn verteld dat er 150.000 euro in zat. Hij gaf geen andere verklaring voor de herkomst van het geld of aan wie hij het moest afleveren en/of de opdrachtgever was.

In de woning van de verdachte trof de politie ook zo’n 40 gram hennep en 9 gram henneptoppen. De 40 gram hennep had hij verpakt in een postpakket dat was voorzien van een vrachtbrief van een koeriersdienst. In september 2020 bood hij een postpakket met ruim 800 gram hennep en hasjiesj aan bij een koeriersdienst. Dit pakket was bestemd voor een afnemer in Italië.

De man is schuldig bevonden aan het witwassen van crimineel vermogen. Daarnaast is hij veroordeeld voor internationale handel in softdrugs via de post. De rechtbank Oost-Brabant heeft een gevangenisstraf van2,5 jaar opgelegd.