Man gezocht na in zijn eentje beroven zes personen op straat

Er is een onderzoek gaande naar een beroving waarbij een man in zijn eentje zes personen heeft beroofd.

De politie in Enschede zoekt getuigen van een beroving die in de nacht van donderdag 20 op vrijdag 21 juli rond middennacht plaatsvond aan de Keppelerdijk. De dader, een jongeman op de fiets, dwong een groep van zes jongens, allen ongeveer 15 jaar oud, om geld en waardevolle spullen af te geven.

De dader kwam uit de richting van de Moerasspirealaan en fietste vier van de zes jongens in eerste voorbij. Na het passeren van een hekje op de weg fietste hij ook de andere twee jongens voorbij en ging hij in langzaam tempo voor hen fietsen. Vervolgens haalde hij een vuurwapen achter zijn broekband vandaan en dwong hij de jongens om geld en waardevolle spullen af te geven. De vier andere jongens zagen het voorval gebeuren en keerden hierop om. Na de beroving draaide ook de dader om en keerde terug in de richting waar hij vandaan kwam. Hierbij fietste hij de vier andere jongens voor de tweede keer voorbij.

De zes jongens zijn geschrokken, maar er is niemand gewond geraakt. De dader is een jongeman, ongeveer 17 jaar oud, met kort donker haar en een donkere trui. Hij fietste op een zwarte fiets.

De politie vraagt getuigen van de beroving zich te melden. Ook mensen die in de buurt van de Keppelerdijk waren op het moment van de beroving en camerabeelden hebben, worden gevraagd zich te melden bij de politie.

De politie waarschuwt mensen om alert te zijn op hun omgeving en om geen waardevolle spullen mee te nemen als ze ’s nachts alleen op pad zijn.