© YouTube

Man gezocht voor plofkraak in Duitsland aangehouden door arrestatieteam in Amsterdam

In Amsterdam is een man aangehouden voor een plofkraak op een geldautomaat in Duitsland.

De 28-jarige Amsterdammer werd op verzoek van de Duitse autoriteiten vrijdagavond aangehouden. De man wordt verdacht van het plegen van een plofkraak op een bank in de Duitse plaats Germering in de nacht van 17 op 18 oktober 2018. In de woning van de verdachte zijn meerdere vuurwapens, munitie en een gestolen scooter aangetroffen en in beslag genomen.

Het Fugitve Active Search Team (FASTNL) startte op verzoek van de FAST Duitsland, onder het gezag van het Landelijk Parket, een onderzoek naar de verblijfplaats. Dit leidde tot de aanhouding door het arrestatieteam van de verdachte in een Amsterdamse woning.

De man zou volgens de Duitse autoriteiten deel uit te maken van een plofkrakersbende die op heterdaad betrapt werd in Germering (D). De plofkrakers probeerden destijds te ontkomen door met hoge snelheid op politieauto’s in te rijden. De politie heeft schoten gelost en plofkrakers aangehouden.

De verdachte wist te ontkomen en stond gesignaleerd. Zijn mededaders zijn in Duitsland veroordeeld tot gevangenisstraffen oplopend tot twaalf jaar. De man zit vast in afwachting van overlevering aan de Duitse autoriteiten.