Een automobilist heeft afgelopen nacht tijdens een vlucht voor de politie een politieauto van de weg gedrukt. De man is spoorloos verdwenen en wordt nu gezocht voor onder meer poging doodslag.

Agenten gaven rond 23.15 uur op de Wijchenseweg in Nijmegen een stopteken aan een auto die hen eerder was opgevallen vanwege het rijgedrag. De automobilist besloot echter niet te stoppen en ging er vandoor. Hierop ontstond er een achtervolging waar meerdere eenheden bij betrokken waren.

De auto reed via de A73 naar de N322 richting Druten. Hierbij vertoonde de bestuurder zeer gevaarlijk rijgedrag. Tijdens één van de pogingen van de politie om voor de auto te komen, drukte de bestuurder de politieauto van de weg. Deze raakte in de slip en kwam in de berm tot stilstand. Niemand raakte hierbij gewond.

Op de Heuvel in Druten stopte de bestuurder plotseling en ging er te voet vandoor. Agenten hebben vervolgens te voet de achtervolging voortgezet. De verdachte wist ondanks de achtervolgende agenten te ontkomen. Op basis van het kenteken van de auto en herkenning van de verdachte door agenten, weet de politie inmiddels wie de man is.

De man, een 23-jarige man uit Nijmegen, krijgt proces-verbaal voor onder meer rijden zonder rijbewijs, gevaarlijk rijgedrag en poging doodslag op de politie. De auto is in beslag genomen.