Man hoekt en schopt agenten KO in Rotterdam

In het centrum van Rotterdam zijn vrijdagmiddag drie agenten gewond geraakt bij een zware mishandeling toen zij een man wilden aanhouden die vrouwen zou hebben lastig gevallen. De man verzette zich hevig en sloeg en schopte een agent zelfs KO.

Rond 17.15 uur surveilleerden agenten in burger in het centrum toen zij een melding kregen van een man die in een winkel aan de Meent vrouwen lastigviel. De agenten reageerden direct en hielden de verdachte staande. Tijdens het controleren van zijn identiteit werd hij opeens zeer agressief. Hij hoekte de agenten in het gezicht en schopte ze tegen het hoofd terwijl ze op de grond lagen. Eén van de agenten verloor daarbij korte tijd zijn bewustzijn.

Toegesnelde agenten schoten hun collega’s te hulp en spoten pepperspray op de verdachte. Dit werkte ook niet, waarna de agenten hun vuurwapen trokken. Daar reageerde de verdachte wel op en werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De mishandelde agenten hebben aangifte gedaan van poging tot doodslag.