Man in gestolen Range Rover gepakt na wilde achtervolging door Amsterdam

In Amsterdam is een gestolen Range Rover gecrasht bij een wilde achtervolging met de politie.

Agenten wilden afgelopen nacht rond 0.15 uur een man in een gestolen Range Rover aanhouden. Toen de verdachte werd ingesloten door drie politieauto’s op de kruising van de Pieter Calandlaan met de Baden Powellweg ging hij er via een groenstrook en fietspad vandoor.

Er volgde een wilde achtervolging die voerde vanaf Tussen Meer via Meer en Vaart, Cornelis Lelylaan, Surinameplein richting de Hoofdweg en het Bellamyplein. De Range Rover reed daarbij met hoge snelheden, ook over fietspaden en negeerde onder meer het rode stoplicht op de kruising van de Cornelis Lelylaan met de Rijksweg A10.

In de bocht van de Kwakerstraat naar de Bilderdijkkade verloor de man vermoedelijk de macht over het stuur. Hij ramde meerdere voertuigen en kwam tot stilstand tegen een geparkeerde personenauto. Vervolgens stapte de verdachte uit het voertuig en sloeg rennend op de vlucht.

De man kon uiteindelijk op De Clercqstraat worden aangehouden. Hij is ingesloten voor nader onderzoek, zijn rijbewijs is ingevorderd. Er zijn geen gewonden gevallen tijdens de achtervolging en aanhouding. Het onderzoeksteam doet een oproep aan eigenaren van auto’s die schade hebben door toedoen van de vluchtende verdachte om aangifte te doen.