Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Man in Helmond ontvoerd ‘om lesje te leren vanwege contacten met vrouw’

Het Openbaar Ministerie heeft een gevangenisstraf geëist voor de ontvoering van een man die ernstig gewond in Helmond werd aangetroffen.

Op maandagavond 9 maart 2020 trof een voorbijganger op de Julianabrug een ernstig gewonde man aan. In het ziekenhuis moet hij worden behandeld aan botbreuken, interne bloedingen, een klaplong en verwondingen aan zijn gezicht. Hij verklaart tegen de politie een afspraak te hebben gemaakt met een andere man. Het slachtoffer dacht dat ze even wat zouden uitpraten. Twee uur later wordt hij op straat aangetroffen met fors letsel.

Het Openbaar Ministerie is van mening dat hij naar de woning van verdachte is gelokt. ‘Dat er een vooropgezet plan was om de man een lesje te leren omdat hij zich met zijn vrouw zou hebben ingelaten’, aldus de officier van justitie tijdens de rechtszaak. De man kreeg in de woning een klap op het hoofd waarna het allemaal vaag wordt voor het slachtoffer. Na de mishandeling wordt de man in de kofferbak van een auto gestopt en naar een loods in de omgeving gebracht. Enige tijd later wordt hij vlakbij de Julianabrug uit de auto gezet en gevonden.

Onder meer uit telefoongegevens en verklaringen blijkt dat het slachtoffer en de verdachte elkaar die middag rond 16.45 uur ontmoeten in de woning van de verdachte aan de Astronautenlaan in Helmond. De verklaringen van het slachtoffer en de verdachte over wat er precies is voorgevallen lopen flink uiteen. ‘De verklaring van het slachtoffer past bij het letsel, vindt op diverse punten steun in het dossier, is kort na het gebeuren afgelegd en is consistent op de wezenlijke onderdelen. In tegenstelling tot de verklaring van de verdachte. Hij kwam niet alleen laat met zijn verhaal, maar zijn relaas is op punten onwaarschijnlijk in onze ogen.’ Aldus de officier.

Tegen de verdachte is een gevangenisstraf voor de duur van vier jaar geëist. De rechtbank doet binnenkort uitspraak inzake de mishandeling en ontvoering.