Man in onderbroek kruipt in bed bij studente en gaat lekker slapen

De politie kreeg vanochtend een bijzondere melding uit Leiden. Een vreemde man kroop in zijn onderbroek in haar bed en ging lekker slapen.

Agenten kregen de melding binnen en gingen direct naar de Pelikaanhof. Daar vertelde een studente dat ze wakker was geworden van de deur van haar kamer en dat er opeens een vreemde man naast haar bed stond. Hij had alleen een onderbroek aan en mompelde wat in een vreemde taal.

Daarna besloot hij om even lekker warm in bed te gaan liggen naast de studente. Zij sprong geschrokken haar bed uit en de onbekende nam haar plek over. Vervolgens trok hij de dekens over zich heen en ging lekker slapen.

De vrouw haalde mensen erbij en samen probeerden ze de man wakker te maken. Niets werkte. Hij had zoveel slaap dat zelfs een beker met water in zijn gezicht niet het gewenste effect had. Hij bleef lekker snurken.

De agenten gingen de studentenkamer in en kregen de man uiteindelijk wel wakker. De politie probeerde met hem te communiceren maar dit bleek niet mogelijk. Ook zijn kleding was nergens te vinden. De man is aangehouden voor huisvredebreuk en overgebracht naar een cel waar hij weer lekker binnen tien seconden (zegt de politie) in slaap is gevallen.