Man komt aangifte doen bij politie met vuurwapen en demper op achterbank

In Rotterdam zijn zondagmiddag vijf personen aangehouden voor verboden wapenbezit nadat er een tas met een vuurwapen en geluiddemper werden gevonden in een auto. De eigenaar van de auto kwam net aangifte doen bij politiebureau Zuidplein en dacht ik neem even een tas met vuurwapen en geluiddemper mee.

Een man kwam samen met drie vrouwen op politiebureau Zuidplein aangifte doen. Even verderop stond een auto geparkeerd met daarin een slapen man op de achterbank. Agenten zagen dit en bekeken of alles wel goed was met de man. Ze probeerden hem wakker te maken maar dat ging erg moeizaam want de slapende man bleek vermoedelijk te hebben gedronken.

Op de stoel naast hem werd een tas aangetroffen waarin de agenten een vuurwapen met geluiddemper vonden. Precies op dat moment kwam de man met de drie vrouwen teruglopen en gaf aan dat het zijn auto was en dat de slapende man bij hem hoorde. Daarop werd de eigenaar van de auto meteen aangehouden. De drie vrouwen en slapende man werden eveneens opgepakt. Twee vrouwen zijn inmiddels heengezonden, de rest zit nog vast. Het wapen met geluiddemper is in beslag genomen.