Man krijgt 13,5 jaar cel voor nekbom

Een man in Australie is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 13 jaar. De man is veroordeeld omdat hij de familie van een 18-jarige meisje heeft proberen af te persen.

De 18-jarige miljonairsdochter Madeleine Pulver kreeg in augustus 2011 de nekbom om haar nek tijdens een inbraak van de dader in haar ouderlijk huis. De man hing de “bom” om de nek van het meisje en liet haar achter. Hij liet ook een briefje met instructies achter waarop ook stond dat hij de bom af zou laten gaan als de politie word ingeschakeld.

De man was een oud-bankier uit de Verenigde Staten die een roman aan het schrijven was. Volgens de rechter haalde de man de werkelijkheid en het verhaal dat hij aan het schrijven was door elkaar.

De verdachte heeft zijn daad bekend en is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 13,5 jaar. Dat betekent dat hij ten minste 10 jaar moet zitten voordat hij in aanmerking komt voor vrijlating.

De familie is opgelucht. Madeleine zou nog steeds moeite hebben om haar ervaringen te verwerken, maar het gaat langzaam beter.