Jacqueline Ades de stalkende mevrouw die heel veel berichten verstuurd. © Arizona Police

Man krijgt 65.000 berichten van extreme stalkster na slechts één date

In de Verenigde Staten is een vrouw aangehouden die verdacht wordt van extreme stalking. Dit is wel stalking tot ‘the next level’ want na slechts één date kreeg de man 65.000 berichten en is er zelfs ingebroken bij hem.

De 31-jarige Jacqueline Ades uit Arizona vond de date kennelijk zo geslaagd dat ze berichten begon te zenden. Dan niet één of twee per dag zoals een normaal mens doet maar het slachtoffer kreeg soms wel 500 berichten binnen op een dag.

Ades ontmoette de man via een online datingsite en had vorig jaar een date met hem. Daarna begon ze hem te stalken. De extreme stalking heeft maanden geduurd en tussen juli vorig jaar en deze maand is de politie vier keer gebeld vanwege situaties met de extreme stalker die opdook bij de woning of het bedrijf van de man.

In april brak ze in het huis van de man in, terwijl hij zelf in het buitenland zat. De man kon via een surveillancevideo zien dat de vrouw in zijn huis rondliep en belde daarop vanaf zijn buitenlands adres de politie. Toen de politie arriveerde troffen ze de vrouw in bad aan. Ze was echt aan het genieten maar dat duurde niet lang.

Ades werd meegenomen en is aangeklaagd voor huisvredebreuk. Nadat ze vrij werd gelaten begon het stalken weer en stuurde ze dreigende berichten naar de man. Begin deze maand dook ze wéér op bij het bedrijf van de man en vertelde iedereen dat ze zijn echtgenote is. De vrouw werd opnieuw gearresteerd en deze keer werden haar stalking, dreiging en intimidatie ten laste gelegd.

De vrouw wordt voorlopig vastgehouden in een lokale gevangenis, maar zou nog geen advocaat hebben. Volgens de Amerikaanse media zou ze inmiddels toegegeven hebben dat haar gedrag een klein beetje ‘gek’ was en maar dat ze ‘echt serieus geen intentie had om de man iets aan te doen’. Dat zeggen ze wel vaker als ze vastzitten en op vrije voeten willen komen.