Bewakingsbeelden van de mishandeling bij de IKEA in Breda. © Politie

Man meldt zich bij recherche vanwege mishandeling (ex) president No Surrender bij IKEA

Een 26-jarige man uit Den Haag heeft zich bij de recherche gemeld nadat hij zichzelf herkend had op bewakingsbeelden van een mishandeling en ontvoering van een lid van motorclub No Surrender bij de Ikea in Breda.

Op de bewakingsbeelden, die getoond zijn in Opsporing Verzocht en Bureau Brabant, is te zien dat het slachtoffer overdag benaderd wordt door minstens drie mannen en klappen krijgt. Het bleek te gaan om een 36-jarige lid van motorclub No Surrender. Op het moment van de mishandeling was hij president van een chapter van de motorclub.

De BMW X6 waarin twee van de daders naar de Ikea waren gereden is later die avond gecontroleerd in Rijsbergen. Bij de controle trof de politie drie leden van dezelfde motorclub en een hesje van No Surrender aan. De nu opgepakte verdachte is volgens de politie een bekende en lid van motorclub No Surrender.

De politie onderzoekt de zaak en wil graag weten waarom het slachtoffer zo nodig mishandeld en ontvoerd moest worden. Het slachtoffer zelf weigert iets te zeggen tegen de politie over zijn belagers en de vermeende ontvoering. Het onderzoek is in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

https://youtu.be/In9Kt4QpDbk